BibTex RIS Kaynak Göster

THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN

Yıl 2001, Cilt: 2 Sayı: 1, 1 - 15, 17.03.2011

Öz

Artvin
province has not been invested in by private sectors and has been neglected by
the governments for years, in which migration has reached at big dimensions
because of the economic difficulties. For this reason, alternative investment
and employment areas to decrease migration and improve the city economy are
required. At this point, the projects such as chestnut fruit production,
grafted walnut seedling production, cultured mushroom production, fishery
besides raw materials production have been realized by the forestry sector in
Artvin, having an important role for decreasing the migration, have provided jobs
and income for local people. The main objective of this study is to expose
importance of forestry sector in Artvin economy and analyze social and economic
situation.


ARTVİN İLİ EKONOMİSİNDE ORMANCILIK SEKTÖRÜNÜN YERİ VE ÖNEMİ

Yıl 2001, Cilt: 2 Sayı: 1, 1 - 15, 17.03.2011

Öz

Yıllar boyu özel sektörün büyük çaplı hiç bir yatırım yapmadıgı, Devletin ise çok cüzi ve sınırlı sayıda insana is imkanı saglayan yatırımlarla sürekli ihmal ettigi Artvin ilinde, ekonomik alanda yasanan sıkıntıların bir yansıması olarak, il dısına göç önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden, Artvin ekonomisinin canlandırılması ve buna baglı olarak göçün önlenebilmesi için, ilde alternatif yatırım ve istihdam alanlarına çok büyük ihtiyaç duyulmaktadır. ste bu noktada, bugüne kadar ildeki göç oranının daha fazla artmasını önlemede önemli bir rolü olan ormancılık sektörü, günümüzde odun hammaddesi üretiminin yanında kestane meyvesi üretimi, asılı ceviz fidanı üretimi, kültür mantarı yetistiriciligi, balıkçılık vb projelerle, halka istihdam alanı ve gelir saglama konularında son derece önemli katkılar saglamaktadır. Bu çalısma ile Artvin ili ekonomisi içerisinde, ormancılık sektörünün yeri ve arz ettigi önem ortaya konarak, söz konusu sektörde gerçeklestirilen faaliyetlerin sosyo-ekonomik analizinin yapılması amaçlanmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Eski Sayılar
Yazarlar

Mustafa Fehmi Türker

Atakan Öztürk

Yayımlanma Tarihi 17 Mart 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türker, M. F., & Öztürk, A. (2011). THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 2(1), 1-15.
AMA Türker MF, Öztürk A. THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN. AÇÜOFD. Mart 2011;2(1):1-15.
Chicago Türker, Mustafa Fehmi, ve Atakan Öztürk. “THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 2, sy. 1 (Mart 2011): 1-15.
EndNote Türker MF, Öztürk A (01 Mart 2011) THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 2 1 1–15.
IEEE M. F. Türker ve A. Öztürk, “THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN”, AÇÜOFD, c. 2, sy. 1, ss. 1–15, 2011.
ISNAD Türker, Mustafa Fehmi - Öztürk, Atakan. “THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 2/1 (Mart 2011), 1-15.
JAMA Türker MF, Öztürk A. THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN. AÇÜOFD. 2011;2:1–15.
MLA Türker, Mustafa Fehmi ve Atakan Öztürk. “THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2011, ss. 1-15.
Vancouver Türker MF, Öztürk A. THE VALUE AND IMPORTANCE OF FORESTRY SECTOR IN THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF ARTVİN. AÇÜOFD. 2011;2(1):1-15.
Creative Commons Lisansı
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.