BibTex RIS Cite

Necdet Levent’in 1 Numaralı Keman Konçertosu’nun Keman Öğretimindeki Temel Davranışlara Yönelik İçerik Analizi

Year 2012, Volume: 2 Issue: 5 - Volume: 2 Issue: 5, 0 - 0, 18.11.2013

Abstract

Uluslararası keman literatüründe önemli yer edinmiş keman konçertolarının (Mendelsshon, Tchaikovsky, Sibellius, Paganini, Bach vd.) yanı sıra keman öğretiminin ilk yıllarından itibaren teknik ve müzikal gelişimin sağlanmasına yönelik eğitsel nitelikte birçok keman konçertosu bulunmaktadır (Rieding, Seitzs, Viotti, Berio, Rode vd.). Türk bestecileri uluslararası düzeyde başarı kazanmış keman konçertoları yazmalarına rağmen, Batılı besteciler gibi keman eğitimine yönelik konçertolar yazmamışlardır. Bu yüzden Türkiye’de keman eğitimi veren kurumlarda Türk bestecilerinin keman konçertolarının eğitsel amaçlı olarak kullanıldığı söylenemez.

Bu araştırmada, teknik analizi yapılan Necdet Levent’in 1 numaralı Keman Konçertosu’nun, hem geleneksel Türk müziği malzemelerini, hem de keman eğitiminin belirli evrelerinde teknik becerileri geliştirici unsurları taşıması bakımından keman öğretiminde kullanılabilirliğinin olduğu tespit edilmiştir.

Year 2012, Volume: 2 Issue: 5 - Volume: 2 Issue: 5, 0 - 0, 18.11.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Müzik ve Sahne Sanatları / Music and Performing Arts
Authors

Zafer Kurtaslan This is me

M. Salih Ergan This is me

Özer Kutluk This is me

Publication Date November 18, 2013
Submission Date November 18, 2013
Published in Issue Year 2012 Volume: 2 Issue: 5 - Volume: 2 Issue: 5

Cite

APA Kurtaslan, Z., Ergan, M. S., & Kutluk, Ö. (2013). Necdet Levent’in 1 Numaralı Keman Konçertosu’nun Keman Öğretimindeki Temel Davranışlara Yönelik İçerik Analizi. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 2(5).